WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Hoe kan ik mijn WordPress website sneller maken?

WordPress websites sneller maken is niet zo lastig als je denkt. Wordpress is één van de populaire Content Management Systemen wereldwijd. Miljoenen mensen maken hier gebruik van om hun persoonlijke en zakelijke websites te beheren. Toch komt er meer bij kijken dan alleen het ontwerpen en online publiceren. Als je niet tevreden bent met je huidige bounce-percentage en je je afvraagt waarom jouw conversiepercentage aan de lage kant is, dan is de snelheid van de website vaak de boosdoener. Een hele lange laadtijd kost geld. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om jouw website te verbeteren en sneller te laten laden en de bezoekerservaringen te verhogen.

Waarom jouw paginasnelheid heel belangrijk is!

Een slechte snelheidsscore kan jouw bedrijfsresultaten beïnvloeden. Klanten willen een moeiteloze en snelle ervaring en hebben hoge verwachtingen. Wist je dat een trage website 7% minder klandizie oplevert? Dat is iets wat niemand wilt, daarom is het altijd verstandig dat jouw website supersnel laadt. Maar waar begin je nou?

#1 - Een goede caching plugin

Het instellen van een goede cache plugin voor WordPress is zonder meer een van de eerste functionaliteiten die je zou moeten implementeren. Caching betekent in feite dat er een kopie van de pagina's en berichten opgeslagen wordt. Deze worden standaard weergegeven aan de bezoekers van de website wanneer ze in eerste instantie op een pagina terechtkomen. Als je op zoekt bent naar een snelle webhoster dan raden wij onze eigen webhostingpakketten aan. Het voordeel hiervan is dat wij gebruik maken van LiteSpeed wat wil zeggen dat wij altijd de snelste laadtijden kunnen garanderen! We raden caching plugin WP-Rocket aan of LiteSpeed Cache voor de beste resultaten.

#2 - Maak of optimaliseer webspecifieke afbeeldingen

Dit is ook een hele belangrijke stap. Stel dat je eigen website in totaal 10MB is waarvan bepaalde afbeeldingen in totaal 8MB is. Elke bezoeker moet deze afbeeldingen steeds inladen wat uiteindelijk een hoop laadtijd kost. Er bestaan plugins die bepaalde afbeeldingen comprimeert zonder dat de kwaliteit van de afbeelding hierop achteruit gaat. Wij raden WP Smush aan. Deze kun je downloaden binnen WordPress en dan plugins. WP Smush zorgt dat alle afbeeldingen gecomprimeerd worden zonder kwaliteitsverlies!

#3 - Inactieve plugins

WordPress staat ook bekend om zijn plugins, je kunt honderden plugins installeren als je dat zou willen om jouw Wordpress site uit te breiden. Pas hier wel in op, dit kan voor tragere laadtijden zorgen. Wij raden om inactieve plugins sowieso te verwijderen. Ook thema's die niet gebruikt worden kun je het beste direct verwijderen. Daarnaast kunnen inactieve plugins voor problemen zorgen, zeker als je ze vergeet te updaten. Dit creëert een beveiligingsgevaar dat door kwaadwillenden kan worden misbruikt. Je website kan dus geïnfecteerd worden door het hebben van zo'n plugin.

#4 - Snelle hosting

Vaak denkt men het probleem op te lossen met snellere hosting. Echter is het te adviseren om de hierboven vermelde punten door te voeren alvorens een keuze te maken voor een snelle hosting. Een snelle website brengt veel voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt dit voor positieve klantervaringen. Hierdoor blijven bezoekers langer op je website en is de kans groter dat ze ook converteren. Hiernaast neemt Google de snelheid van je website als een ranking factor mee bij de indexering van de website in de zoekresultaten.