WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Wij stappen over naar ons nieuwe hostingplatform 2.0 en 2.1

We hebben op Facebook al gemeld dat we binnenkort gaan overstappen naar ons nieuwe hostingplatform. Voordelen voor onze klanten zonder extra kosten of verhogingen!

Wat gaat er veranderen?

De veranderingen zullen hoofdzakelijk alleen hardwarematig zijn. We leggen je uit wat het verschil is tussen hostingplatform 2.0 en 2.1.

Nieuwe hostingplatform 2.0 en 2.1:

Hostingplatform 2.0 zal nieuwere SSD schijven gaan krijgen die ervoor gaan zorgen dat jouw website nog sneller oproepbaar is voor jouw klanten en/of bezoekers. Momenteel zijn de SSD schijven die wij nu gebruiken al redelijk verouderd. De servers die de verouderde SSD schijven hebben en servers die al langer dan 2 jaar draaien zullen helemaal vervangen worden naar het platform 2.1. Minder oudere servers gaan over naar platform 2.0. Dit zal hoofdzakelijk dus enkel een SSD upgrade zijn naar snellere schijven.

Platform 2.1 is een ander verhaal: Dit zijn compleet nieuwe servers ook met SSD maar met NVME geheugen als toevoeging. NVME zorgt voor meer lees- en schrijfsnelheden van de SSD's. 2.0 zal maximaal +500 MB/s aan lees- en schrijfsnelheden hebben wat ruim voldoende is op een hostingomgeving. 2.1 zal +1000 MB/s aan lees- en schrijfsnelheden kunnen verwerken. Dat is dus twee keer zo snel!

De eerste server is inmiddels besteld en we verwachten de server al deze week. De eerste server die de overstap gaat maken naar platform 2.1 zal Web12 zijn. Voordat we beginnen stellen we onze klanten zeker een week van te voren op de hoogte. Alles zal dan gekopieerd gaan worden van de oude naar de nieuwe server. Dit brengt helaas ook wat downtime met zich mee, maar dit zal per geval worden gemeld.

Snellere webhosting

Ja, we verwachten dat de snelheid enorm zal gaan toenemen. Een snellere website en een hogere conversie! En dat zonder kosten verhogingen en zonder extra kosten. Helemaal gratis inbegrepen bij Webruimtehosting! Daarnaast als voordeel bieden we ook nog Litespeed hosting aan, waardoor we bijna kunnen zeggen dat wij toch wel de snelste laadtijden aanbieden! Wil jij onze hosting uitproberen? Dat kan, neem dan contact met ons op of bestel jouw hostingpakket.