WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Wat is shared hosting / webhosting?

Voor je jouw website of webwinkel online kunt zetten moet je een hostingpakket afsluiten. Dit lijkt gemakkelijker, maar zeker voor de leek is dit lastiger dan het lijkt. Dit komt omdat er vele verschillende hosting varianten zijn. Een daarvan is shared hosting. Je kunt dit ook webhosting noemen overigens. Je leest hieronder de voordelen van deze vorm van hosting.

Shared hosting / Webhosting

Bij shared hosting wordt er gebruik gemaakt van één webserver die in meerdere stukjes gedeeld wordt. Je website, als je kiest voor een webhosting pakket, wordt dan geplaatst op deze webserver die in meerdere stukjes zijn verdeeld. Elke stukje is een klant. Zo zou je in de praktijk 700-800 stukjes kunnen plaatsen op de server. Afhankelijk van de kracht van de server natuurlijk. Bij webhosting neem je dus geen complete webserver af, maar huur je een deel van een server.

De voordelen van shared hosting / webhosting

Webhosting heeft diverse voordelen. Het eerste voordeel van webhosting en tevens ook een van de belangrijkste voordelen van deze vorm van hosting, is dat het relatief goedkoop is. Je betaalt niet voor een complete server, maar huurt slechts een deel van de server. Op deze manier bespaar je geld.

Daarnaast is webhosting erg flexibel. Je kunt namelijk een deel van de server huren. Huur je een klein deel maar wil je graag uitbreiden? Dan kan dat probleemloos. Dit geef je door aan je hostingprovider en je krijgt vrijwel direct een groter deel van de webserver met meer capaciteit.

shared hosting

Nog een groot voordeel is dat je zelf geen onderhoud hoeft te plegen. Wij zijn als voorbeeld verantwoordelijk voor het onderhoud en het up-to-date houden van de software van de webservers. Jij hoeft je alleen bezig te houden met je eigen website. Dit is tijdbesparend en veel leuker!

Wil jij ook jouw eigen website? Bekijk dan eens onze hostingpakketten.