WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Wat is Let’s Encrypt?

Inmiddels gebruiken de meeste hostingproviders, waaronder wij, Let's Encrypt. Maar wat is het eigenlijk?

Let's Encrypt is een certificate authority

Let's Encrypt is een certificate authority (CA), oftewel een organisatie die SSL certificaten uitgeeft. Het verschil tussen Let's Encrypt en andere uitgevers is dat het bij LE helemaal gratis is en het ook gratis uitgeeft. Als jij jouw website wilt beveiligen, kies dan voor LE.

LE (Kort voor Let's Encrypt) is opgezet door de non-profitorganisatie Internet Security Research Group, ofwel ISRG genoemd. Dit is een samenwerking van enkele grote bedrijven, waaronder Google, Facebook en Mozilla. Neem je een gratis SSL certificaat van LE af, dan weet je zeker dat dit certificaat door een betrouwbaar bedrijf zal worden uitgegeven.

Installeren van LE

Wil je gebruik gaan maken van een SSL certificaat? Dat is bij ons zeker mogelijk. We hebben hier al eerder over geschreven. De installatie is simpel. Hier zie je hoe je dit doet.

Let's Encrypt

Meerdere (sub)domeinnamen beveiligen

Ook dat is bij ons mogelijk. Je kunt al jouw (sub)domeinnamen beveiligen met een SSL certificaat. Wildcard worden later toegevoegd. Dit volgt nog.

De standaard verlengdatum van LE SSL certificaten zijn 90 dagen. Wij zorgen dat jouw SSL certificaat automatisch zal worden verlengd. Hier hoef je helemaal niets voor te doen.

Wist je dat jouw website hoger in de rankings zal worden geplaatst als je gebruik maakt van een SSL certificaat? Wij bieden ze standaard aan bij elk hostingpakket.