WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Wat is DMARC?

Wat is DMARC?

Het DMARC-record is een TXT-record in de DNS. Je kan het zien als een combinatie van een goed geconfigureerd SPF-record en een goed ingestelde DKIM configuratie. De ontvanger van de e-mail controleert namelijk de SPF- en DKIM-records. Als de e-mail niet door deze controles heen komt, dan staat er vervolgens in het DMARC-record wat er met deze e-mail moet gebeuren.

DMARC staat voor: Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance.

Hoe kan ik gebruik maken van DMARC?

Zoals je misschien hebt gelezen zijn wij bezig om ons hostingplatform te vernieuwen. Je hoeft, als je al een melding hebt gehad over een gepland onderhoud, DMARC niet zelf in te stellen. Dit doen wij namelijk voor jou. Na de upgrade stellen we dit de volgende dag voor je in. Ideaal toch?

Mocht je het toch willen instellen dan kan dit binnen Directadmin -> DNS management.

Je kunt het beste dan ook een wizard gebruiken zoals deze die dit voor jou aanmaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de TXT record te kopiëren in Directadmin.

DMARC

Kort samengevat zorgt DMARC ervoor dat jouw e-mailadres niet meer gespoofed kan worden. Je kunt ook de term e-mail spoofing gebruiken. E-mail spoofing is een term die gebruikt wordt om frauduleuze e-mailactiviteiten te beschrijven. Deze activiteiten houden in dat specifieke eigenschappen van het e-mailbericht, zoals From (Van), Return-Path (Afzender) en Reply-To (Antwoorden naar) worden gewijzigd. Hierdoor lijkt het alsof de e-mail afkomstig is van een andere bron. E-mail spoofing is een veelgebruikte techniek voor het versturen van spam.

Webruimtehosting maakt hier al op grote schaal gebruik van. Wil jij jouw e-mail ook beter beveiligen? Stap dan over. Bestel hier een hosting pakket.