WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Wat is CloudLinux?

In de meeste gevallen worden meerdere websites gehost op één server. Dit betekent dat deze websites de servercapaciteit met elkaar moeten delen. Komt er plotseling veel verkeer op één van de websites op de server? Dan gebruikt deze website meer, of soms te veel, servercapaciteit. In de meeste gevallen worden andere websites dan trager. Deze websites kunnen in het ergste geval ook offline gaan.

Als hostingprovider moeten wij ervoor zorgen dat jouw website ten alle tijden goed bereikbaar is, ook als je een server deelt met andere (soms zeer populaire) websites. Om ervoor te zorgen dat je website goed bereikaar is en blijft maken wij gebruik van CloudLinux.

Wat is CloudLinux?

CloudLinux is een besturingssysteem dat in 2010 geïntroduceerd werd. Vrijwel direct na de introductie van dit systeem, zijn wij CloudLinux gaan gebruiken. Het besturingssysteem werkt met een honinggraadstructuur. Websites worden niet geclusterd, maar hebben stuk voor een stuk een eigen deel van de server. Dit betekent dat een server alsnog gedeeld wordt door meerdere websites, maar dan wel volgens een logische en goed werkende structuur.

Wat zijn de voordelen van CloudLinux?

Word je klant bij een hostingbedrijf dat hiervan gebruik maakt, zoals Webruimtehosting, dan profiteer je van een belangrijk voordeel. Je krijgt namelijk een eigen deel van de server die je met andere websites deelt. Hierdoor heb je geen last van de andere websites op dezelfde server. Je kunt het vergelijken met een eigen VPS. Je deelt een stukje CPU en geheugen met elkaar. Als er bijvoorbeeld een website is die heel veel bezoekers in één keer te verwerken krijgt, dan worden er bepaalde limieten geactiveerd om er voor te zorgen dat andere websites geen last hebben van de piek.

Mijn website is (soms) traag. Hoe kan dat?

CloudLinux hanteert bepaalde limieten welke bij je pakket passen die je hebt besteld op onze website. Als je deze limieten hebt bereikt dan worden bepaalde processen vertraagd. Dit zorgt dan voor een langzamere website. Je kunt altijd binnen Directadmin via de link "Resources usage" bekijken of jouw website niet tegen bepaalde limieten aan loopt. Als dat het geval is kun je het beste je website optimaliseren door bepaalde caching modules te activeren. Het kan ook zo zijn dat jouw website te groot is voor het hostingpakket die je hebt besteld. In dit geval is het raadzaam om je pakket te upgraden zodat je meer CPU's en geheugen toegewezen krijgt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons op. We helpen je altijd direct.

CloudLinux