WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Top 3 SEO plugins voor WordPress

Wil je dat jouw Wordpress website hoger in Google komt? Dan moet je je actief bezig houden met SEO. De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachinesoptimalisatie. Als je je bezig houdt met SEO dan verbeter je jouw website op diverse vlakken met als doel een hogere positie te behalen bij Google.

Je kunt je website op eigen houtje verbeteren maar er zijn ook handige plugins die je daarin helpen. Hierbij de drie beste plugins die jouw website zullen helpen om hoger bij Google te komen.

Yoast SEO

Yoast SEO wordt ook wel Yoast genoemd. Dit is één van de bekendste en populairste SEO plugins van WordPress. Yoast biedt heel veel opties en je behaald sneller je voordeel om hoger geplaatst te worden in de zoekmachine van Google. Met Yoast kun je ook een on page SEO analyse uitvoeren, maar ook een XML sitemap genereren. Bovendien geeft de plugin je tips bij het optimaliseren van je webpagina's. Is bijvoorbeeld de titel van een pagina te lang? Dan geeft Yoast dit direct aan. Ook als een keyword van een pagina niet in de tekst van de betreffende pagina wordt vermeld, krijg je een melding. Ideaal toch? Yoast is de perfecte plugin voor beginners maar ook voor experts!

SEO Auto Linker

Bij het indexeren van je website kijkt Google onder andere naar de populariteit van je website. Hoe meer links naar je site verwijzen, des te populairder je website vervolgens wordt. Dat is een groot voordeel. Wil je tijd besparen, zonder te besparen op je interne links? Dan kun je de plugin SEO auto linker installeren.

Deze plugin geneert jouw interne links automatisch. Jij hoeft alleen aan te geven op welk zoekwoord je wil linken en naar welke pagina er gelinkt moet worden. De plugin doet de rest.

WP Smush

Afbeeldingen kunnen waardevol zijn, maar ze maken je website in sommige gevallen ook traag. Zeker als de afbeeldingen op je website een groot formaat hebben, duurt het lang voor jouw website helemaal ingeladen is. We geven overigens tips weg hoe jij jouw Wordpress site kunt versnellen. Dat lees je hier. Een trage website heeft een negatief effect op je website en positie bij Google. Je kunt hier verandering in brengen door de vele afbeeldingen op je website te verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Deze gratis plugin verkleint de afbeeldingen die jij op je website wil plaatsen op het moment dat je deze aan het uploaden bent. Het voordeel hiervan is, is dat je website heel snel laadt als de afbeeldingen zijn gecomprimeerd.