WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

IMAP-, POP-, SMTP-instellingen e-mailaccount

Het instellen van een eigen e-mailaccount is niet zo moeilijk dan we denken. Met onderstaande stappen kan iedereen die klant is bij Webruimtehosting zo zijn of haar eigen e-mailaccount aanmaken. We leggen je graag uit hoe je dit precies doet.

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP eigenlijk?

Het verschil tussen POP3 en IMAP is eenvoudig. Bij POP3 worden alle berichten van de server gedownload en lokaal opgeslagen op jouw computer of Mac. Een voordeel hiervan is dat je de berichten kunt archiveren. Binnen Outlook gebeurt dat in de meeste gevallen automatisch. Als je gebruik maakt van POP3 is het raadzaam om dit op één computer/Mac of telefoon in te stellen. Als je alle berichten hebt ontvangen is de kans groot dat alle berichten van de server worden verwijdert. Dit kun je ook tegengaan door expliciet aan te geven dat je dit niet wilt. Deze instelling kun je vinden binnen Outlook of Thunderbird.

Bij IMAP gaat het net even anders. IMAP zorgt voor een synchronisatie tussen de server en jouw e-mailprogramma. Alle berichten blijven op de server staan wat als voordeel heeft dat je je berichten overal ter wereld via bijvoorbeeld webmail kunt inzien. Bij POP3 zie je enkel alleen nieuwe e-mails en niet je oude omdat je deze tenslotte hebt gedownload naar je computer.

Hoe stel ik een account in en welke gegevens kan ik gebruiken?

We gaan er vanuit dat je een keuze hebt kunnen maken tussen POP3 of IMAP. Voeg een nieuw account toe en gebruik onderstaande gegevens om een verbinding te kunnen maken met onze mailserver.

De inkomende en uitgaande mailserver is: mail.webruimtemail.nl

Gebruikersnaam die je invoert is je volledige e-mailadres

Wachtwoord is die van je e-mailaccount

Zet SSL zowel voor inkomend als voor uitgaand aan.

Standaard wordt de poort voor de inkomende mailserver automatisch goed geconfigureerd.

De uitgaande SMTP poort staat standaard op 25. Wijzig deze naar 465. Poort 587 kan ook als je SSL (beveiligde verbinding) niet hebt aangezet. Vergeet SMTP verificatie niet aan te vinken.

Test je account uit, als het goed is heb je dan een verbinding. We zullen binnenkort wat foto's maken zodat je dit stap voor stap kunt doen. Deze instellingen kunnen zowel voor POP als voor IMAP worden ingesteld. Ook op je telefoon kun je deze instellingen overnemen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.