WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Hoe krijg ik mijn website in Google?

Je bent klaar met het maken van jouw prachtige website voor je vereniging of bijvoorbeeld jouw eigen bedrijf, en nu kun je niet wachten tot jouw site in Google komt te staan. Soms pakt Google nieuwe websites direct op, maar dit gebeurt niet altijd. Heb je geen zin om te wachten tot dit vanzelf gebeurt? Er zijn diverse manieren om jouw website in Google te krijgen. Wij vertellen je graag hoe je dit doet.

Let wel op dat onderstaande methoden geen garantie geven dat Google ook echt jouw website toevoegt.

Hoe krijg ik mijn website in Google te zien?

We leggen je het hieronder uit.

Methode 1: Het toevoegen van jouw website via Add URL

De gemakkelijkste manier om je website in Google te krijgen is door je site aan te melden voor de zoekmachine. Dit kun je doen via Add URL van Google. Hier kun je dit eenvoudig en snel doen. Let er wel op dat je de volledige domeinnaam invult. Vergeet niet http of https:// ervoor te zetten. Zet daarnaast de juiste extensie erbij. Dit kan zijn .nl of .net als voorbeeld.

Methode 2: Je website aanmelden met Google Search Console

Via Google Search Console kun je ook jouw website in de zoekresultaten van Google toevoegen. Google Search Console werd vroeger ook Google Webmastertools genoemd. Om je website aan te melden heb je een Google account nodig. Maak deze vooraf even aan als je hier niet over beschikt.

Methode 3: Noem je website op diverse social media websites

Tot slot kun je jouw website ook onder de aandacht brengen bij Google door deze op diverse social media websites te vermelden. Zet jouw website bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en/of LinkedIn en Google komt de URL vanzelf tegen. Hoe krijg ik mijn eigen website te zien in Google Als bestaande klant kunnen we je hierbij ook helpen. Neem dan contact met ons op.