WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Gratis SSL certificaat aanvragen? Het is mogelijk!

Bij Webruimtehosting is het mogelijk om een gratis SSL certificaat aan te vragen binnen ons controlepaneel Directadmin. We leggen je graag uit hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen. Het SSL certificaat is afkomstig van Let's Encrypt en is slechts enkele maanden geldig.

Wat is een SSL certificaat en wat kan ik ermee?

Een SSL certificaat is een bestand wat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een Internetbrowser zoals Chrome of Firefox. Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen. Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Moet ik een SSL certificaat hebben?

Dat ligt eraan. Het is altijd veiliger om een SSL certificaat aan te vragen. Ook al heb je geen webshop en verzamel je geen gegevens, bijvoorbeeld van je klanten. Heb je wel een webshop? Dan is een SSL certificaat tegenwoordig verplicht. Er bestaan verschillende SSL certificaten, namelijk een standaard SSL certificaat, dan zie je enkel een slotje. Maar je hebt ook EV SSL certificaten zodat je een groene balk ziet, zoals op onze website www.webruimtehosting.nl. Dit geeft meer vertrouwen aan potentiële klanten aangezien jouw klanten zien dat je je website hebt beveiligd. Kort gezegd komt het erop neer dat klanten zien dat de pagina is beveiligd wat vertrouwen geeft. Google geeft je overigens een hogere ranking plaats als je gebruik maakt van een SSL certificaat.

Hoe vraag ik een SSL certificaat aan?

Vrij simpel. Wat je als eerste doet is inloggen in Directadmin. Hierna klik je op SSL certificates. Klik dan op de middelste optie en kies voor Let's Encrypt en klik daarna op save. Binnen één minuut is jouw pagina beveiligd met een SSL certificaat. Maak je gebruik van Wordpress? Dan kan het zo zijn dat je deze plugin moet hebben om ervoor te zorgen dat jouw Wordpress site geheel overstapt op httpS (SSL). Hierbij een voorbeeld zoals op het plaatje getoond wordt: Groene pijl: Klik links eerst op de ronde punt, hierna kun je kiezen voor "Free & automatic certificate from Let's Encrypt". Vink bij de oranje pijl eventueel (niet verplicht) aan dat je een automatische redirect wilt instellen van http naar https. En klik hierna op save, zie de gele pijl.