WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Gehackte WordPress website. Wat nu?

Het komt altijd uit op een verkeerd moment. Jouw Wordpress website is gehackt. Wat nu? En hoe zorg je dat je snel weer verder kan?

Waarom worden WordPress websites gehackt?

De belangrijkste motivatie voor de meeste hackers is geld. Gehackte websites worden ingezet om commerciële websites te promoten, vooral in de sferen van gokken, seks en geneesmiddelen. Helaas gebeurt het ook vaak dat gehackte websites een hoop SPAM e-mails versturen. Het kan ook gebeuren dat Google kan worden misleid omdat er veel commerciële websites linkjes op jouw website worden geplaatst om hoger in de zoekresultaten te komen. Hoe dan ook, allemaal erg vervelend. Maar hoe ga je dit nu tegen?

Wat kan ik doen om niet gehackt te worden?

In onze ervaring komen we regelmatig websites tegen die gehackt zijn. De grootste oorzaak is achterstallig onderhoud met makkelijk te raden wachtwoorden. Als je begint met WordPress zorg altijd dat je regelmatig weer inlogt om ervoor te zorgen dat jouw website altijd up-to-date is. Dat wil zeggen dat je een update uitvoert van WordPress zelf, het desbetreffende thema die je gebruikt en natuurlijk alle plugins. Het kan voorkomen dat er bijvoorbeeld een lek zit in één van de plugins die jij gebruikt. Als je deze dan niet update dan kan het lek worden misbruikt wat ervoor zorgt dat ze binnen kunnen dringen waarna ze je website kunnen hacken.

Om niet gehackt te worden raden wij aan: Lange, moeilijk te raden wachtwoorden. Zorg altijd dat jouw Wordpress website up-to-date is. Als je dit altijd meeneemt, dan is de kans zeer klein dat jouw site nog ooit gehackt gaat worden. Overigens nemen wij ook bepaalde maatregelingen. Waaronder mod security. Mod security ziet bepaalde patronen die te maken hebben met hacken. Als een patroon herkend wordt zorgt mod security ervoor dat deze afgeslagen wordt.

Mijn WordPress website is gehackt, maar ik heb geen tijd om dit op te lossen.

Geen probleem. Wij zitten voor je klaar om dit probleem zo snel mogelijk voor je op te lossen. Neem contact met ons op om te vragen of wij jouw website kunnen opschonen. De kosten bedragen € 49,99 exclusief BTW.

Bestaan er ook plugins die mijn website in de gaten houden?

Ja, die bestaan. We kunnen je er nu twee noemen. De eerste is: WordFence. De tweede is: Securi. Beide plugins staan erom bekend om websites schoon te houden. Je wordt op de hoogte gehouden als er iets is aangetroffen. Let wel dat dit soort plugins geld kosten om extra features te activeren.