WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

Een veilige WordPress website: vijf tips

Tegenwoordig worden veel websites gehackt niet alleen bij kleine en onbekende organisaties, maar ook bij grote bedrijven. Om gegevens van klanten te stelen, maar ook gewoon voor de lol. Grote kans dat jij ook een Wordpress website hebt (opgezet), maar hoe zorg je ervoor dat jouw website niet gehackt wordt? Vijf simpele tips om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt.

Een veilige WordPress website begint met een sterk wachtwoord

Een veilige WordPress website begint natuurlijk bij een goed wachtwoord. Kies bijvoorbeeld niet voor een simpele, makkelijk te raden wachtwoord. Kies voor een sterke wachtwoord met cijfers, leestekens en het liefst ook met één of meerdere hoofdletters. Als je een te makkelijk wachtwoord hebt, is het een kwestie van tijd voordat een hacker zich kan binnendringen binnen jouw beheersysteem. Dit is iets wat je echt niet wilt.

Neem een SSL certificaat

Bij een veilige WordPress website is een SSL certificaat zeker aan te raden. Dit is een gecodeerde verbinding tussen jouw website en de computer. Hackers kunnen deze beveiligde verbinding niet kraken. Mocht je van plan zijn om een webshop binnen WordPress op te zetten dan is een SSL certificaat verplicht. Je zorgt hiermee namelijk dat (betaal)gegevens die heen en weer worden verstuurd worden versleuteld en niet te achterhalen zijn. Verder geef je jouw WordPress site ook een boost, Google zorgt voor een hogere ranking als je een SSL certificaat gebruikt.

Houd je website up-to-date

Zorg altijd dat je je website up-to-date houdt. Dit betekent niet alleen dat je nieuwe versies van Wordpress direct na de lancering installeert, maar ook de updates van plugins en thema's als deze beschikbaar zijn. Een up-to-date website zorgt ervoor dat bepaalde lekken worden gedicht als deze zijn gevonden. Zo heeft een hacker geen kans.

Installeer alleen veilige plugins

Hackers zijn slim, ze weten dat Wordpress plugins erg populair zijn en gebruiken daarom deze plugins om hun virussen te verspreiden. Installeer je onveilige plugins, dan kunnen hackers deze plugin(s) gebruiken om op jouw website in te breken. De gemakkelijkste manier om dit te voorkomen is door alleen veilige plugins te installeren binnen Wordpress. Een voorbeeld hiervan is een betrouwbare aanbieder, met goede beoordelingen van andere WordPress gebruikers.

Een veilige Wordpress website

Kies voor een betrouwbare hoster

Aanbieders van gratis webhosting is leuk, maar kan heel onveilig zijn. Sterker nog, veel hackers zoeken actief naar websites met gratis hosting omdat deze sites niet goed beveiligd worden en dus gemakkelijke doelwitten zijn voor hacking. Bij Webruimtehosting maken we gebruik van WAF , dit is een firewall die bepaalde bruteforce aanvallen afslaat. Zo worden ook bepaalde bekende MySQL injecties gestopt dankzij Web Application Firewall. Op zoek naar Wordpress hosting? Wij bieden het je graag aan.