WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

De voor- en nadelen van een Prestashop webwinkel

De voor- en nadelen van een Prestashop webwinkel

Als je een webwinkel wilt (laten) bouwen, kun je zelf kiezen in welk CMS (Content Management Systeem) je jouw online shop wilt maken en beheren. Eén van de bekendste Content Management Systemen voor webwinkels, is het open-source CMS systeem van Prestashop. Wat zijn dan de voor- en nadelen bij gebruik Prestashop?

De voordelen

Prestashop is een open-source CMS. Dit wil zeggen dat de code van de shop niet geheim is, maar openbaar is gemaakt door ontwikkelaars.

Developers van over de hele wereld gebruiken de code van Prestashop om plugins, themes en andere uitbreidingen voor het CMS te maken. Door de jaren heen is Prestashop dan ook erg populair geworden.

Je kunt een webwinkel op maat bouwen, vervolgens gebruik je het CMS systeem om jouw webwinkel te beheren. Bijvoorbeeld door nieuwe producten aan het online aanbod toe te voegen. Je kunt allerlei webwinkels bouwen en beheren, denk hierbij aan B2C-webwinkels, maar ook aan een online shop in de B2B branche.

Het CMS systeem is goedkoper dan diverse andere open-source systemen. Vergelijken we de prijzen van de extensies met de prijzen die andere systemen hanteren voor hun extensies, dan zijn de prijzen van dit CMS systeem iets lager.

De nadelen van Prestashop

Ook dit CMS systeem heeft enkele zwakke punten. Het eerste nadeel van dit CMS systeem is, is dat volgens velen minder goede zoekmachineoptimalisatie biedt dan bijvoorbeeld Magento. Echter is het zeker niet onmogelijk. Maar het zou wel moeilijker zijn dan met andere systemen.

Ook heeft het weinig plugins, themes en andere toepassing dan bijvoorbeeld Wordpress. De meeste uitbreidingen voor jouw shop kun je enkel tegen (kleine) betalingen aanschaffen.

prestashop-logo

Een pakket afsluiten

Wij kunnen Prestashop prima hosten. Als je zeker weet dat jij jouw webshop in dit systeem wilt laten bouwen dan kun je bijvoorbeeld naar deze pakketten kijken. Jouw website altijd met razendsnelle laadtijden op het web.

Als je niet weet welk pakket het beste bij jou past kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je direct verder om de juiste keuze te maken.