WebRuimteHosting Blog

Lees hier alle laatste nieuwtjes op onze blog

De kracht van een (goede) domeinnaam

De kracht van een (goede) domeinnaam

Een website maken begint vaak bij het afsluiten van een domeinnaam. Wanneer de domeinnaam aan je hostingpakket gekoppeld is, kun je aan de slag met de verdere ontwikkeling van de website. Het vinden van een goede domeinnaam blijkt vaak niet eenvoudig te zijn. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een goede domeinnaam?

Vaak is het verstandig direct meerdere domeinnamen af te sluiten. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfswebsite opstart, kan het slim zijn om naast een .nl domeinnaam ook een .be domeinnaam en .com domeinnaam af te nemen bij je hostingprovider. Zo voorkom je dat deze op een latere moment door andere partijen worden geregistreerd!

Goede domeinnaam is kort maar krachtig

Mocht je een domeinnaam zoeken voor de website van je eigen bedrijf, dan is het vinden van een geschikte domeinnaam relatief eenvoudig. Je kunt in dit geval voor de naam van je bedrijf kiezen met de meest logische domeinnaamextensie. Voor bedrijven in Nederland is dat de .nl extensie, voor bedrijven in België is dat .be. Bij een lange domeinnaam zou je zowel voor de lange als voor een korte variant kunnen gaan.

Een domeinnaam moet kort en krachtig zijn. Enerzijds om te voorkomen dat directe bezoekers al snel een fout maken bij het overnemen van de domeinnaam. Anderzijds om beter vindbaar te zijn voor zoekmachines.

domeinnaam

Maak duidelijk wat je aanbiedt in je domeinnaam

Het moet voor bezoekers duidelijk zijn wat je aanbiedt. Bij een algemene webwinkel is dit logischerwijs lastiger, dan bij een stukadoorsbedrijf. Door voor een duidelijke domeinnaam te kiezen weet je zeker dat je het juiste publiek naar je website trekt. Dit voorkomt irritaties bij bezoekers en vergroot de conversie van je website.

Probeer bij een goede domeinnaam het hoofdzoekwoord van je website in de domeinnaam op te nemen en vermijd het gebruik van speciale tekens.

Kies jouw domeinnaam bij Webruimtehosting. Voordelig en snel!